Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Doğanhisar MYO yeni binası açıldı
2008/05/09 01:00
Doğanhisar MYO yeni binası açıldı

Selçuk Üniversitesi Doğanhisar Meslek Yüksek Okulu yeni binasının resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Doğanhisarlı hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan hizmet binasının açılışına Vali Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, AK Parti Konya Milletvekilleri, yüksek okul müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Doğanhisar halkı katıldı. Konya Valisi Osman Aydın, 7'den 70'e herkesin katkılarıyla yaptırılan bu binanın eğitim işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirterek, eğitime yatırım yapan Konyalı hayırseverlere teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, en güzel yatırımın eğitime olduğunu vurgulayarak, “Konyamızda eğitim yatırımları iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve halkın desteğiyle oluyor. Biz Doğanhisar gibi bir Konya, Konya gibi bir Türkiye arzuluyoruz. Bu amaçlarla eğitime büyük katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan da, 4 yıl önce “Değişen ve Değiştiren Üniversite” sloganıyla yola çıktıklarını, sayısal büyüklüğe değil, bilimsel çalışmalara, nitelikli öğrenci yetiştirmeye önem verdiklerini söyledi. Üniversitenin grafiğinin sürekli yükseldiğini, 105 devlet üniversite arasında bilimsel çalışmalarla 10'uncu sırada yer aldıklarını vurgulayan Rektör Okudan, “Bu ülkenin geleceğinin meslek yüksek okullarından geçtiğini biliyoruz. Avrupa'da eğitim veren okulların yüzde 70' meslek yüksek okullarıdır. Üreten, ekonomiye katkı sağlayan meslek yüksek okulları geleceğimizdir. Bunun bilincindeyiz. Bu yüzden de meslek yüksek okullarımıza çok önem veriyor, yatırımlarını artırıyoruz” dedi. Doğanhisar halkının eğitime verdiği destekle Türkiye'ye örnek olduğunu kaydeden Rektör Okudan, ''Doğanhisar halkı, 7'den 70'e herkes el ele verdi bu binayı yaptırdı. Gönlümüz hep daha iyisini arzuluyor. Seydişehir Meslek Yüksek Okulu binası yaptıracağız. Akşehir'deki Sağlık Meslek Yüksek Okulumuzu bakanlığın da desteğiyle fakülteye dönüştürmek istiyoruz. Yüksek okullarımızdaki altyapı çalışmalarını bitirdikten sonra okullarımızdaki programlarımızı artıracağız” şeklinde konuştu. Doğanhisar Belediye Başkanı Mehmet Öztoklu ise, büyük hevesle yola çıktıklarını ve bu eseri ortaya koyduklarını ifade etti. 2006 yılında temeli atılan binanın 15 ayda Doğanhisar halkının büyük katkısıyla tamamlandığını anlatan Öztoklu, 3 aydır öğrencilerin eğitim gördüğü bu binanın Doğanhisar için çok önemli olduğunu kaydetti.
Programda, eğitime destek veren hayırseverlere plaket verildi. Kurdele kesiminden sonra protokol, sınıfları, bilgisayar laboratuvarlarını ve kütüphaneyi gezdi.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com