Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

100 milyon dolarlık su yatırımı
2008/05/18 23:19
100 milyon dolarlık su yatırımı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ile birlikte Altınapa Barajı’nda incelemelerde bulundu.

Başkan Akyürek, Konya’nın 2050’ye kadar olan su ihtiyacının karşılanmasıyla ilgili 5 yıl içinde 100 milyon dolarlık su yatırımı öngördüklerini söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun ile birlikte Altınapa Barajı’nda incelemelerde bulundu.
Konya’nın yıllık su ihtiyacının belli bir bölümünün Altınapa Barajı’ndan karşılandığını dile getiren Başkan Akyürek, barajda bu yıl 20 milyon metreküplük su elde edildiğini, günlük çekimlerle şu anki miktarın 18 milyon metreküp civarında olduğunu söyledi.
Altınapa Barajı’ndaki su seviyesinin Meram bölgesine 3-4 kez sulama suyu verecek durumda olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Meram’da yapılan sulama kanalı düzenlemeleri ve bazı bölgelerde kapalı sulama sistemine geçilmesiyle eskiye göre daha tasarruflu su kullanma imkanına kavuşuldu. Suyun dikkatli kullanılması, modern sulama tekniklerinin mutlaka hayata geçirilmesi şehrimiz adına büyük bir kazanım oluşturuyor. Bu sorumlulukla hareket eden hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Konya’nın 2050’ye kadar olan su ihtiyacının karşılanmasıyla ilgili KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün bir proje yürüttüğünü vurgulayan Başkan Akyürek, projenin 5 yıl içinde 100 milyon dolarlık su yatırımını öngördüğünü ifade etti.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com