Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Konya'ya şaşırdılar
2008/05/20 11:14
Konya'ya şaşırdılar
Ortak yatırımlar konusunda görüşmelerde bulunmat üzere Konya'ya gelen Tanzanyalı ticari heyet, Anadolu'da bakımsız ve geri kalmış bir kent beklerken gördükleri karşısında şaşırdılar.

Aktif İşadamları ve Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri ve Memleket Gazetesi Ekonomi Yazarı Celal Güneş, yaptığı açıklamada dernek olarak, ihracatı teşvik etmeyi ve iş adamları için yeni dış pazarlar bulmayı amaçladıklarını, bu çerçevede, İstanbul'da düzenlenen ''Afrika Dış Ticaret Köprüsü'' programı için ülkeye gelen Tanzanyalı iş adamlarını, Konya'ya davet ettiklerini söyledi.
Tanzanya ticari heyetinin 2 gün boyunca Konya'daki üretim tesislerinde incelemelerde bulunduğunu ifade eden Güneş, ''Heyet, Konyalı firmalarla ortak yatırımlar ve alım-satım konularında görüşmelerde bulundu. Tanzanyalılar, özellikle gıda ambalajı, mobilya, meyve suyu, çikolata, hazır giyim ve tarım makineleriyle ilgilendiler, mal alma ve ortak yatırım konusunda bağlantılar kurdular'' dedi.
İstanbul'dan sonra Konya'ya gelen Tanzanyalılar'ı en çok, Anadolu'da bakımsız ve geri kalmış bir kent beklerken karşılarında modern bir kent bulmalarının şaşırttığını dile getiren Güneş, şunları kaydetti:
''Kentin temizliğinin de en çok dikkatlerini çeken konular arasında olduğunu belirttiler. Ayrıca, gezdikleri Mevlana Müzesi ve kentteki tarihi yapılardan çok etkilendiler. Konya'da ürünlerin, bugüne kadar ticaret yaptıkları ülkelerden daha kaliteli ve daha ucuz olduğunu gördüler. 40 milyon nüfuslu bu Afrika ülkesi, Türk iş adamları için yeni ve değerlendirilmesi gereken bir pazar... Türk iş adamlarının henüz tanışmadıkları ve ticaret yapma potansiyelleri bulunan ülkelerden bundan sonra da yabancı iş adamı heyetleri getirmeye devam edeceğiz.''

Heyette yer alan Tanzanyalı Milletvekili Muhammed Sinani ise kentteki yapılaşmayı çok düzenli bulduklarını, endüstrinin de ciddi anlamda gelişmiş olduğunu gözlemlediklerini söyledi.
Heyetin dikkatini özeklikle, gezdikleri gıda paketleme fabrikasının çektiğini anlatan Sinani, ''Çünkü Tanzanya'da böyle modern gıda paketleme fabrikaları yok, ancak büyük ihtiyaç var. Ayrıca, Tanzanya'da Türkiye bu kadar gelişmiş bir ülke olarak bilinmiyor. İstanbul'da toplantıya katıldık, Konya'da üretim tesislerini gezdik, çok beğendik'' dedi.

Sinani, kendisiyle birlikte gelen Tanzanyalı iş adamlarının, çeşitli nedenlerle Türkiye'ye gelemeyen iş adamları için de bağlantılar kurup, ön görüşmeler yaptığını, bu nedenle Türkiye ile ticari ve kültürel ilişkilerin hızla gelişeceğine inandığını sözlerine ekledi.

aa
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com