Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Osmanlı Mimari Bezemeleri Konya’da
2008/05/21 12:46
Osmanlı Mimari Bezemeleri Konya’da

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Merkezi tarafından organize edilen “1.Uluslararası Türk Tıp Tarihi Kongresi” ve “10.Ulusal Türk Tıp Tarihi Kongresi” kapsamında Süleyman Demirel Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda Ord. Prof.Dr. A.Süheyl Ünver Nakışhanesi tarafından “Konya Selçuk ve Osmanlı Mimari Bezemeleri” konulu sergi açıldı. Açılışa Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Nakışhane’de 48 sanatçının hazırladığı tezhip ve taş bezemeden oluşan eserlerin yer aldığı serginin Konya için önemli olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Müdürü Çıpan, çok değerli sanatçıların eserlerini Konya’da sergilemekten büyük onur duyduklarını belirtti. Çıpan, “Selçuklu ve Osmanlı’dan kalan sanat eserlerini örnek alarak yapılan eserlerin Konya için ayrı bir önemi var. Çünkü Konya’daki sanat ve tarihi anlatan eserler bulunuyor. Sanatçılarımıza Konya’yı tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Bu eserlerin sürekli Konya’da kalıp sergilenmesini arzu ediyoruz. Bu yönde bir çalışma yapacağız.” dedi.
24 Mayıs’a kadar sergilenecek eserlerin Nakışhane’de hazırlandığı ifade eden İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nil Sarı, “Tıp Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı olarak Nakışhane’yi destekliyor ve yakından takip ediyoruz. 10 yıldır yurtiçi ve dışında sergilenen eserler giderek güzelleşiyor kendi özgünlüğünü oluşturuyor. Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalan tarihi eserlerin örnekleri alınarak yapılan bu sergi buram buram tarih kokuyor ve bizleri anlatıyor. Ancak biz tarihimizi ve değerlerimize yeteri kadar sahip çıkıp tanıtamıyoruz. Bu serginin tanıtım açısından önemli olduğunu düşünüyor, değerli sanatçılarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nil Sarı himayesinde açılan sergiye Gülbün Masera Başkanlık ederken, öğretim görevlileri Jale Yavuz, Nusret Çolpan, İlhan Gökçen de görev aldı.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com