Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

“Durgun suya taş attık”
2008/05/22 12:17
“Durgun suya taş attık”
Dedeman Otel’de 20 ve 21 Mayıs 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen 1. Uluslararası Sadreddin-i Konevi Sempozyumu’nun değerlendirme oturumu dün akşam Meram Belediyesi Kadın Meclisi’nde yapıldı.

Ülkemizde ilk kez yapılan Uluslararası Sadreddin Konevi Sempozyumu, yapılan oturumlarla sona erdi. Sempozyuma katılan yerli ve yabancı ilim adamları, ilk kez yapılmasına rağmen oldukça başarılı bir sonuç alındığına dikkat çektiler. Başkan Tuzcuoğlu da, “Biz bu sempozyumla durgun suya taş attık. Onun oluşturacağı bir takım halkalar olacaktır” dedi.
Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, MEBKAM Başkanı Hüsamettin Sönmez ve tebliğ sunan ilim adamları, sempozyumla ilgili görüşlerini açıkladılar.

Sempozyumla ilgili çok olumlu tepkiler aldıklarını ve başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirten Meram Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi(MEBKAM) Başkanı Hüsamettin Sönmez, “Biz MEBKAM olarak bir platform oluşturmak istiyoruz. Bu konuda herkesin teklif ve önerilerine açığız. Ülkemizde ilk kez yapılan Uluslararası Sadreddin Konevi Sempozyumu, Anadolunun kültür hayatında çok önemli bir yeri olan Konevi hazretlerinin daha iyi tanınması açısından bir başlangıç olmuştur” dedi.
Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırma Merkezi’nden Dr. Ömer Türker de, harika bir sempozyum olduğunu belirterek, “Bundan sonraki aşamada araştırmacılar yetiştirilmesi ve literatür oluşturulması noktasında çalışmalar yapılmalı” dedi.

Öncelikli olarak MEBKAM’ı kurduklarını ve böyle bir sempozyum düzenleyerek durgun suya taş attıklarını söyleyen Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, “Elbette bunun oluşturacağı bir takım halkalar olacaktır. Biz bu işe gönül verdik ve bu konudaki kararlılığımızı devam ettireceğiz. Araştırmacıların eserlerini basmak, bu tür organizasyonlar yapmak suretiyle bu alandaki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Öncelikli olarak Konevi’nin eserlerinin basılması ve ardından da Abdullah Bosnavi gibi şarihlerinin eserlerini belli bir periyot dahilinde basabiliriz” diye konuştu.
Sempozyuma Fransa’dan katılan Interdiscillinaire Üniversitesi Öğretim Üyesi Laila Abdulkarim Khalifa da, MEBKAM’ın kurulmuş olmasının çok güzel bir olay olduğunu belirterek sempozyum ve sonrasında yapılacaklarla ilgili düşüncelerini açıkladı.


Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com