Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

O tek başına bir üniversite
2008/05/23 11:11
O tek başına bir üniversite
Şair-i Azam diye ünvanlandırılan düşünce ve aksiyon adamı Necip Fazıl Kısakürek vefatının 25. yılında Konevi Kültür Merkezi’nde sahnelenen bir oyunla anıldı.

Düşünce ve fikir adamı olan Şair Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı, Meram Belediyesi Kültür Müdürlüğü Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından vefatının 25. yılında Konevi Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Katılımın yüksek olduğu gözlenen gecenin açılış konuşmasını ise Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu yaptı. Kısa bir konuşma yapan Başkan Tuzcuoğlu, belediyeciliği sadece fiziki belediyecilikten ibaret görmediklerini söyleyerek, kültür ve sosyal belediyecilik de yapmaya gayret gösteriyoruz dedi. Başkan Tuzcuoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Görevi devraldığımızda bir tiyatro topluluğunun oluşmasını arzu ettik ve hemen bunun çalışmalarına başlamıştık. Şimdi böylesine değerli ve mümtaz şahsiyetlerin hayatlarının bu sahnenin üzerine, bizim kendi tiyatro topluluğumuz tarafından getirildiği görünce iyi bir iş yapmış olduğumuzu daha iyi anlıyoruz. Tiyatro topluluğumuzun sergilemesini arzu ettiğimiz projelerden biri de Üstad Necip Fazıl Kısakürek’ti. Üstad, bu toplumun fikir hayatı üzerinde, bu toplumun kendi değerleri üzerinde bir inşa sürecine çok önemli katkısı olan büyük bir fikir adamı, büyük bir düşünce adamı, büyük bir şairdir. Bizim de gençliğimiz üstadın eserlerini okuyarak geçti. Doğrusu ona karşı vefa borcumuz vardı bir nebzede olsa onu ifa edelim istedik.” dedi.

Başkan Tuzcuoğlu’nun konuşmasından sonra Şair Necip Fazıl Kısakürek’in bir şiir ve kitabının da adı olan Çile isimli oyunu alkışlar arasında başladı. Görme özürlü bir gencin Şair Necip Fazıl Kısakürek’in zindan içinde olduğu halde okuduğu Zindandan Mehmet’e Mektup şiiri seyircilere duygulu anlar yaşattı. Sık sık oyuncular tarafından şairin birçok şiirinin de seslendirildiği tiyatro oyunu yaklaşık iki saat sürdü.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com