Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

''Hakan kötü bir şey yapmadı''
2008/05/27 12:41
''Hakan kötü bir şey yapmadı''

Türkiye'ye 2002'de Dünya Kupası'nda 3.'lük kazandıran Şenol Güneş, Futbol Federasyonu tarafından Milli Takım Teknik Direktörlüğü'nden gönderilişini ve aldığı maaşın tartışma konusu edilmesini hala içine sindiremediğini belirterek, “Federasyonun sözleşmedeki şartları yerine getirmedi. Davamız sürüyor. Bir sonuç alamazsam Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceğim” dedi.

FC Seul'ün teknik direktörlüğünü yapan Şenol Güneş, Avrupa Şampiyonası öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Maaşı konusunda federasyon ile mahkemelik olduklarını hatırlatan Güneş, tartışmaların net bir biçimde ortaya çıkması için mücadeleden vazgeçmeyeceğini ifade etti: “İç hukuk yolları tükenir ve karar aleyhime çıkarsa AİHM'e gideceğim. Hakkım olandan fazla para aldığım yönünde hava estiriyorlar. Bunu kabullenemem. Tazminatım var mıydı, yok muydu onu yazsınlar. Federasyon yöneticilerinden biri 'milletin parasını kimseye yedirmeyiz' dedi. Onlar kimin parasını yiyorlar görelim bakalım. Ben yemişsem tüm servetimi vereceğim. Maaşımın yarısı ödenmedi. Mahkemelik olunca baktım. Maddelerin çoğunu yerine getirmemişler.”

HAKAN KÖTÜ BİR ŞEY YAPMADI

Milli Takım'ın dünya üçüncüsü olduğu 2002'deki şampiyonada Hakan Şükür ve bazı futbolcuların Cuma namazına gitmek istemesi üzerine basında yer alan değerlendirmeleri eleştiren Güneş, “Hakan kötü bir şey yapmıyor ki ben ona karşı çıkıyım. Alkolik mi de içme diyeyim. FC Seul'de futbolcularım arasında Hıristiyan var, Budist var. İnançlarını yerine getiriyorlar. Büyücüye giden futbolcular var Kore'de. Benim takımım Moon Tarikatı'nın takımı. Burada kimse bunlarla uğraşmıyor. Hakan Şükür'ün kötü hiçbir olayına tanıklık etmedim. Benim dönemimde hiçbir futbolcuya namaz konusunda baskı yaptığına şahit olmadım. Şikayet de almadım. Öyle bir durum olsaydı müsaade etmezdim. Kılan kılar, kılmayan kılmaz. Bizde namaz kılan da vardı, rap müziği dinleyen de. Hakan Şükür'le Ümit Davala'nın yaşantısı bir birine tamamen zıttır” ifadesini kullandı. Güneş, bazı yazarların olayları değil, kafalarının arkasındaki düşünceleri yazıya döktükleri için bu tür tartışmaların ortaya çıktığını dile getirdi.

Şampiyonluk sürpriz olmaz

Milli Takım'ın Avrupa Şampi-yonası'nda şampiyon olmasının sürpriz olmayacağını kaydeden Şenol Güneş şu değerlendirmeyi yaptı: “Genç oyuncular bir şans. Genç oyuncular parlarsa takım da parlar. İlk maçta Portekiz'i yenersek büyük avantaj sağlarız. İkinci turda işler daha da kolaylaşır. Şampiyonluk sürpriz olmaz” dedi. Milli Takım'da genç ve yetenekli yıldız oyuncular olduğuna dikkat çeken Güneş, Fatih Tarim'in kendi taktik anlayışına göre bir kadro oluşturduğunu ve buna saygı duyduğunu söyledi: “Saygı duyarım. Kimi alırsa alsın, hepsi yetenekli oyuncular. Alınmayanlar üzerinden yorum yapmayı doğru bulmuyorum.” Güneş, en iyi dönemini yaşayan Arda'dan bir patlama yapmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Çölaşan benim durumuma düştü

Maaşı konusunda ağır bir yazı yazan Hürriyet'in eski yazarı Emin Çölaşan'ı da hiç affetmediğini belirten Şenol Güneş, Çölaşan'ın şimdi düştüğü duruma üzüldüğünü ifade ederek, “Emin Çölaşan Hürriyet'te iken maaşımla ilgili olarak çok ağır bir yazı kaleme almıştı. Onun da görevine son verildi. Kendisi için de aynı şeyler gündeme geldi. Etme bulma dünyası. Ne oldu şimdi?” diye sordu.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Spor Haberleri
[:.:]
Fener maçının ayıpları…
Lokman Koyuncuoğlu
Ve Viyana düştü
Taner Aydın
Final oynasaydık…
Hakan Bahçeci
Sarısını yitirdi Fener
Mustafa Kara
Merhaba Konyaspor
Mustafa Tatlısu
Yakalayın Paçasından…
Murat Can
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com