Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Dünya Türkçe’yi Konya’da konuşuyor
2008/05/30 12:05
Dünya Türkçe’yi Konya’da konuşuyor


Program hakkında Selçuk Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen Türk İlleri Vakfı Konya Şubesi Başkanı Özcan Dolapoğlu Türk İlleri Vakfı olarak Türkiye’ye gelen misafirleri 4 Haziran Konya’da düzenlenecek etkinlikte misafir edeceklerini söyledi.

Konya şehrinin Mevlana gibi bütün milletleri kucaklayan bir değeri barındırması açısından da ayrı bir önem taşıdığını belirten Dolapoğlu “Kültürel değerlerin insanlık ortak çatısı altında gün yüzüne çıkartılması ve kopuk ilişkilerin aşılarak diyalog köprülerinin kurulması, aynı dili konuşmakla mümkün olacaktır. İnsanlar arası iletişimin hız kazandığı günümüzde Türkiye’nin yeni yeni coğrafyalarla tanışıp kaynaşması, Asya, Avrupa, Amerika, Afrika ve Avustralya’da Türkçe öğrenen binlerce öğrencinin mevcudiyeti, Türkçenin dünya dilleri arasında hak ettiği konuma gelmesini sağlayacaktır. Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği güzel Türkçemizi dünyada hak ettiği konuma getirmek, dilimizin daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak ve Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla ülkemizde 2003 yılından beri Uluslararası Türkçe Olimpiyatları düzenlemektedir. Olimpiyatlarda Türkiye finaline katılabilmek için her yıl yaklaşık 10.000 yabancı öğrenci Türkçeyi öğrenmektedir. Olimpiyatlar, yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırmıştır. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinde programlar düzenlenmektedir. Konya’daki programı Türkçeder ile birlikte vakfımız ortaklaşa düzenlemektedir” dedi.

Dolapoğlu, Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının 4 Haziran Çarşamba günü Selçuklu Spor ve Kongre Merkezi’nde yapılacağını sözlerine ekledi.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com