Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

8. Gayrimenkul Zirvesi
2008/06/08 16:53
8. Gayrimenkul Zirvesi
Akyürek, GAP’a ayrılan kaynakların bir kısmının KOP’a ayrılmasıyla Konya’nın 1 milyar dolar katma değer sağlayacağını, bunun da birçok sektörü canlandıracağını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen gayrimenkul zirvelerinin 8’incisine konuşmacı olarak katıldı.

İstanbul Swiss Otel’de düzenlenen ve Türkiye’nin 100 yıllık gayrimenkul potansiyelinin ele alındığı 2 günlük zirvede, “Gelişen Şehirlerimizde Yatırım Fırsatları” konulu oturumda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın Türkiye’nin bir modeli olduğunu dile getirerek, 31 ilçe arasında Türkiye’nin en zengin ilçeleri ile en yoksul ilçelerinin bulunduğunu, yatırım yapılırken bunların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Geçtiğimiz yıl yapılan toplantıda Konya’nın lüks konut ihtiyacının dile getirildiğini kaydeden Başkan Akyürek, kısa sürede Konya’da 2 bin adet lüks konutun bazılarının yer tahsisi, bazılarının da satışının yapıldığını kaydetti.

Başkan Akyürek, Konya’da 4 yıl önce kiralık ev sıkıntısı olduğunu, ancak 4 yılda yapılan 20 bin konut ile bu ihtiyacın kısmen ortadan kalktığını ifade etti. Başkan Akyürek, “Konya, özel okul ve özel üniversiteler için çeşitli fırsatlar sunan bir şehir. 28 ilde yaptırdığımız araştırmada, üniversite için tercih edilen iller arasında İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü sırada çıktı. Bunun nedeni huzurlu bir şehir olmasıdır” dedi.



Konya için önemli projelerden birinin de KOP olduğuna dikkat çeken Başkan Akyürek, GAP’a ayrılan kaynakların bir kısmının KOP’a ayrılmasıyla üretimde en az yüzde 40 artış sağlanacağını kaydetti. Tarımın dünyadaki en stratejik sektörlerden biri olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, dünyada en önemli 100 havza içinde yer alan Konya’nın Mavi Tünel ile birlikte 1 milyar dolarlık katma değer sağlayacağını, bunun da birçok sektörü canlandıracağını ifade etti.

Konya için diğer önemli bir gelişmenin hızlı tren olduğunu belirten Başkan Akyürek, şu anda yıllık 2 milyon 500 bin olan ziyaretçi sayısının hızlı tren ile birlikte 10 milyona ulaşmasını hedeflediklerini vurguladı.



Başkan Akyürek’in konuşmacı olarak katıldığı zirvenin dördüncü oturumunun diğer konuşmacıları; Atlas Proje ve Arazi Geliştirme Başkanı Tavit Tavitoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün oldu. Zirveye diğer katılan önemli isimler ise; Eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turan Erol’du.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com