Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Simgeşehir'in temelleri atıldı
2008/06/16 17:32
Simgeşehir'in temelleri atıldı



Seha Yapı’nın Etimesgut Belediyesi işbirliğiyle inşa edeceği 980 konutluk Simgeşehir’in temelleri geniş katılımlı bir temel atma töreniyle atıldı.

Etimesgut Belediyesi’nin Kentsel Yenileme Projesi kapsamında Etimesgut Alsancak Mahallesi’de Seha Yapı tarafından inşa edilecek olan Simgeşehir’in temelleri atıldı. Etimesgut halkının büyük ilgi gösterdiği açılışa Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Ak Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman, İttifak Holding ve Etimesgut Belediyesi yetkilileri ile birlikte çok sayıda bürokrat ve iş adamı da katıldı.

Toplam 49.079 m² alan üzerinde inşa edilecek olan Simgeşehir’in temellerini ise
Etimesgut Belediye Başkan Serhat Kemal Yılmaz, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Ak Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman, Ak Parti Teşkilattan Sorumlu Ankara İl Başkan Yardımcısı Yakup Başaran, Ak Parti Etimesgut İlçe Başkanı Nuri Soylu, Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Rıza Gezer birlikte attılar.

Törende bir konuşma yapan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, temeli atılacak olan Simgeşehir’in, içinde ikamet edecek insanların huzuruna vesile olması dilekleriyle başladığı konuşmasında “Atılacak olan bu temelin bölgeye ve bölge halkının huzuruna, sosyal ve iktisadi zenginliğine katkıda bulunmasını arzu ediyorum.” dedi. Kentsel Yenileme Projesi hakkında bilgi veren Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz ise, Etimesgut Belediyesi olarak konut projelerine verdikleri önemden bahsetti ve Simgeşehir’in 980 konutuyla bu projenin simgesi olacağını söyledi.

Ak Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman dünya saadetinin temelinde, atasözlerinin de dediği gibi, iyi bir evin yattığını söyleyerek Ak Parti olarak “insanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla konut anlamında büyük gayret gösterdiklerini ve bu tür girişimleri ve projeleri her zaman desteklediklerini belirtti. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ise Etimesgut halkına seslenerek artık daha modern ve sağlıklı mekânlara yaşayacaklarını söylemekten mutluluk duyduğunu, Etimesgut’un gelişimi için bu projenin büyük önem taşıdığını belirtti.

Ankara’nın yeniden yapılanan mevkisi olan Etimesgut Alsancak Mahallesi’de, iki ayrı etapta yükselecek olan Simgeşehir, toplam 3+1 şeklinde tasarlanan 98 m²lik 980 konuttan oluşuyor. Simgeşehir; 42 katlı Konya KulePlaza ve KuleSite gibi alışveriş ve iş merkezleri, toplu konut projeleri, sosyal tesisler ile adından söz ettiren Seha Yapı tarafından inşa ediliyor. Türkiye’nin pekçok bölgesinde yapıları yükselen Seha Yapı, hatırlanacağı gibi, geçen yıl Ekim ayında Ankara’da 107 lüks daireden oluşan Ankara OranKent konutlarının inşaatını başarıyla tamamlamış ve anahtarlarını teslim etmişti. Ankara’nın en prestijli konutlarından olan Orankent’ten sonra Seha Yapı şimdi Etimesgut’ta ikinci büyük projesine imza atıyor.

Etimesgut’ta, radyetemel tünel kalıp sistemi ile inşa edilecek konutlar; içinde yeşil alanları, çocuk oyun alanları, otoparkları ile birlikte şehrin yeni çekim merkezinde, her ayrıntısı düşünülmüş bir yaşam alanı oluşturuyor. Seha Yapı yetkilileri, bundan önce yaptıkları konutların başarısının, Simgeşehir’de bir konut sahibi olmak isteyenler için bir referans olduğunu, bu konutların aynı zamanda birer yatırım aracı olarak da kullanılacağını belirttiler.

Seha Yapı, Simgeşehir’den konut edinmek isteyenlere cazip fiyat, uygun ödeme koşulları ve Albaraka Türk,Türkiye Finans ve VakıfBank işbirliği ile özel finansman seçenekleri de sunuyor.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com