Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Karatay belediyesinden 3 okul daha
2008/06/19 16:02
Karatay belediyesinden 3 okul daha

Karatay eğitime destekte sınır tanımıyor
Karatay Belediyesi eğitime olan desteğine hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek İl Özel İdaresi ve Karatay Kaymakamlığı ile birlikte 10 okula 120 ek derslik yaptıran Karatay Belediyesi bu yıl da yine bir ilki gerçekleştirerek kendi bütçesinden 40 derslikli 3 okul daha yaptıracak.
Eğitime destek kampanyası çerçevesinde Karatay'daki derslik açığının kapatılmasına katkıda bulunmak amacıyla hayırsever vatandaşların yaptırmayı düşündüğü 17 okul için 102.639 m2 arsa tahsisi yapan, çocukların daha rahat bir ortamda eğitim görmeleri için ilköğretim okullarında asfaltlama ve ağaçlandırma çalışmaları yapan, spor alanları oluşturan ve ayrıca her okula bir bilgisayar kampanyası çerçevesinde Karatay'da bulunan tüm ilk ve ortaöğretim okullarına bir bilgisayar hediye eden Karatay Belediyesi şimdi de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik arasında imzalanan protokol gereğince Karatay'ın 3 ayrı mahallesine ilköğretim okulu yapılacak.
Göreve geldiği günden beri eğitime olan desteğini hiç kesmeyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli yapılacak olan okullarla ilgili olarak okulların 2008 yılı içerisinde milli eğitime kazandırılması için her türlü prosedürün hazır olduğunu ve Karatay Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Valiliği arasında yapılan anlaşmanın Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığınca onaylandığını bildirdi. Başkan Hançerli, belediyenin vakit geçirmeden ihaleye girdiğini ve ilk olarak bugün 8 derslikli Kurtuluş İlköğretim Okulunun ihalesinin yapıldığını belirterek 23 Haziran'da 8 derslikli Mehmetçik İlköğretim Okulunun, 26 Haziran'da ise Fetih mahallesinde yapılacak olan 24 derslikli okulun ihalesinin yapılacağını söyledi. İhalelerin tamamlanmasıyla birlikte temmuz ayı içersinde ihaleyi alan firmalara yer tahsisi yapılacağını belirten Başkan Hançerli, hedeflerinin ağustos ayı içerisinde bu 3 okulun bitirilip eylül ayında eğitime hazır hale getirmek olduğunu söyledi.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yapılacak olan bu okullarla Karatay'da derslik açığının giderileceğini ve sınıf mevcutlarının ideal sayıya ulaşacağını belirterek yapılan bu çalışmanın Türkiye'de bir ilk olduğunu ve belediye bütçesiyle okul yaptıran ilk belediyenin Karatay Belediyesi olacağını vurguladı.
Son olarak hayırsevere seslenen Başkan Hançerli, belediyelerin bu çalışmalarının yanında hayırseverlerinde yeni okullar yaptırmalarını isteyerek yapılacak olan bu okulların Karatay'a ve Konya'ya hayırlı olmasını diledi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com