Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Bu bilgisayarlar çok ucuz
2008/06/22 14:37
Bu bilgisayarlar çok ucuz

Ekonomik durgunluk nedeniyle satışları azalan bilgisayar firmaları biriken stokları eritmek için indirim kampanyalarına yöneliyor. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda fiyatlar yüzde 50'ye varan oranda düştü. Yerli elektronik firması Crea Bilişim de ağustos ayında çıkaracağı 'en ucuz' bilgisayarla rakiplerine meydan okumaya hazırlanıyor. Firmaların kıyasıya rekabeti en çok tüketiciye yarıyor.

Enflasyondaki artışa rağmen elektronik ürünlerde fiyatlar düşüyor. Ucuzluğun kendini en çok hissettirdiği ürün ise bilgisayar. Elektronik firmaları, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda peş peşe indirim kampanyaları düzenliyor. 2005 yılında kurulan yerli bilgisayar firması Crea ise 199 dolarlık PC (masaüstü bilgisayar) ile rakiplerine meydan okumaya hazırlanıyor.

Crea da geçen aylarda bu çerçevede 399 dolara dizüstü bilgisayar (notebook) satmıştı. Dünyanın çok az yerinde bu fiyata bilgisayar bulunduğunu ifade eden Bilişim Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İlerisoy ''Bu üründe 14 inçlik normal bir notebooktaki kaliteyi yakaladık. 2 bin bilgisayarın tamamını kısa sürede sattık.'' dedi. Daha ucuz bilgisayarlar için de çalışmalara başladıklarını vurgularken, ''Ağustos ayında 199 dolara masaüstü bilgisayarları satışa sunacağız.'' açıklamasını yaptı.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com