:. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti 
H.Tekin Gökmenoğlu   ( htgokmen@hotmail.com )

“Büyük Birlik”le olan alakamı beni yakından tanıyanlar çok iyi bilir.

“Büyük Birlik”in“ “Hepimiz Aynı Kilimin Desenleriyiz” şeklinde ifade ettiği Türkiye’ye bakış açısını gösteren söylemi çok önemli olmasına rağmen, propaganda zaafiyetleri yüzünden milletimize mal edilemediğinden BBP nin oylarında olumlu bir etki yapamamıştı. Ama BBP kendilerine “birleşin!..” diyenlere, “birleşmeyi millet yapacak!..” diyordu.

Evet 22 Temmuz akşamı gördük ki millet bu “birleştirmeyi” AKP ile çok hem de çok anlamlı biçimde yaptı.

Nasıl mı? Türkiye’nin her bölgesinden, her kesiminden, her kesitinden ve en önemlisi bütün etnik unsurlarından en yüksek oranda, oy alarak. Üstelik teorik olarak iktidarda yıpranmış olması, düşünülmesine rağmen!...

Yine üstelik hiç kimsenin bu oranı tahmin olarak telaffuz etme cüretini gösterememesine rağmen!..

AKP ye yakın araştırma şirketleri bile bu sonucu tespit etmiş olsaydı, bunu açıklaması halinde, kendisine dudak bükülmesine neden olabilirdi.

Başbakanın, seçim sonuçlarından sonra parti binasının balkonundan yaptığı konuşma, kör, sağır ve vicdanî zaafiyetleri olanlar bir tarafa, milletimizin %100 ünün gönlünü fethetmiş olmalı. Bu konuşmadan sonra şayet yarın bir seçim daha olsa oylarını kesinlikle ve kesinlikle %75 lere çıkarır.

Toplum mühendislerinin seçim öncesi yaptıkları hiçbir proje ve hesaplamaya bu milletin itibar etmediği ortaya çıktı. Demek ki bu mühendisler eşya mühendisliği ile sosyal mühendisliğin birbirinden çok farklı şeyler olduğunu henüz bilmiyorlar. Daha önceki yazılarımdan birinde bu konuda, otobüs sürücüsü ile kamyon sürücüsünün taşıdıkları şeyler hakkındaki insiyatif kullanma yetkilerine işaret etmiştim. Kamyon sürücüsü mantığıyla otobüs sürücülüğü yapılamayacağını demek ki daha anlayamamışlar.

Bu satırları, Sayın Başbakan’ın ilk iktidar dönemindeki bazı tasarruflarına demokratik eleştiri sınırları içinde, en sert biçimde karşı çıkan yazıları, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen birkaç internet sitelerinden birinde yayınlamış biri olarak ifade ediyorum. Gerçekten AKP doğudan batıya, güneyden kuzeye Türkiye’nin partisi olduğunu ispat etmiştir.

Bir önceki seçimde Diyarbakır’dan %15 oy alabilirken DTP nin bağımsız üyelerine rağmen bu oranı %40 ların üzerine çıkarmıştır. Tüm ülke sathında, olabildiğince mümkün bir homojen dağılım ve çok büyük bir başarı oldukça nesnel biçimde müşahede edilmektedir.

Ana muhalefet lideri kendi seçim bölgesi, Antalya’da bile, olanca iddia ve hırçınlığına rağmen AKP nin 5 puan gerisinde kalmıştır. Yine ana muhalefetin parti genel merkezi önüne, muhtemel seçim zaferi sonrası nutuklar atmak üzere konulmuş olan kürsü, seçim sonuçlarının belli olmasından sonra, metruk bir alana atılmış sadece gazeteciler tarafından başında beklenen değerli bir antika eşyaya benziyordu. Sayın Önder SAV, o kürsüye çıkma cesaretini gösterdi ama çıktığına da çıkacağına da pişman oldu.

Mecliste yeni dönemde yer alan yeni muhalefetin, özellikle de sağ muhalefet MHP nin demokrasiye olumlu katkılar yapmasını temenni ediyorum. Millet kendilerine muhalefet vazifesi tevdi etmiştir. Ama en lazım oldukları yerde meclisten kesinlikle kaçarak değil!.. Geçmişte DSP ile uzlaşıp koalisyon bile yapmalarına rağmen, gerektiğinde AKP ile uzlaşamadık derlerse, buna en başta parti tabanları kimseyi inandıramazlar.

Çok Sevgili Sayın Yazıcıoğlu’nun da, yukarıda argümanlarıyla temas ettiğim bu objektif tabloyu benim kadar görebileceğinden eminim. Kendilerinin ideali olan “vahdet ve tevhidi” AKP 22 Temmuz 2007 akşamı itibariyle tahakkuk ettirmiş bulunmaktadır. Büyük Birlik Partisi ismi, Türkiye sathındaki homojen dağılım ve yüksek oy oranı tablosu karşısında, ismi ile de müsemma olsun dersek, AKP ye daha uygun düşüyor.

Çok ama çok üzülerek ve hak etmediğini düşünerek ifade ediyorum ki BBP için bu isim, bu zamana kadar Büyük “1” lik yani %1 lik olmaktan başka anlam ifade etmedi, edemedi!...

Bu nedenle artık bazı şeylerin gereği yapılmalıdır. Kaldı ki AKP de, en başta önceki seçimlerde Konya’dan aday olmuş Sevgili vekilimiz Mustafa KABAKÇI olmak üzere BBP lilerle gönül birliği içinde olan vekillerimiz zaten vardır. AKP’nin yaptığı politikalarda, pilot kabininden yapılan yanlışlar varsa, bu kabine girerek seslenmek ve ikaz etmek herhalde uçağın yolcu koltuğundan seslenmekten daha anlamlıdır
Köşe Yazısı Hakkındaki Yorumlarınız ( Toplam 9 yorum yapılmış )

[ 2007/07/25 16:40 ]
AK Parti'nin seçim zaferinin BBP'nin projesi olan ''Büyük Birlik'' ile ne alakâsı var? Bu bir.
İkincisi, ''Vahdet'' ve ''Tevhid'' kelimelerinin İslâmî literatürdeki anlamları farklıdır. Sayın yazar her ne kadar bu kavarmlardan yola çıkarak sandıkta ''birlik ve beraberlik'' sağlandığı imasında bulunuyor olsa da;yanlış değerlendirmelere yolaçacağı endişesinden dolayı buna katılmadığımı ifade etmek isterim.
Bir İslâm Hukukçusu olan hocamıza, hisleriyle hareket etmemesi gerektiği nokta-ı nazarından hareketle, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanabilecek olaylar çerçevesinde Yeni Meclis'in ömrünün kısa sürmesi halinde, BBP Liderinin de bu süreçte olumlu tavırları ve atakları sebebiyle millet tarafından takdir edilmesi durumunda milletin önüne konulacak olan yeni sandıkta; Büyük bir Birlik'in gerçekleşmesi durumunda; acaba nasıl bir cevap verecektir, dersiniz...
Türkiye'de siyasetin kaypak bir zemin üzerinde durduğu malûmunuz. Bu sebeple ve hele politikada ''büyük laf'' söylememek, en güzel davranış olsa gerek diye düşünüyorum.
BBP ile AKP arasında kurduğunuz ''müsemma''ya gelince.. Türkiye'de ''Adalet'' var mı? Türkiye'nin bir Kalkınma programı var mı? Türkiye'de uzun yıllardan beri sosyal adaletin sağlanamadığı bir gerçek. Kaldı ki bölgeler arası kalkınmada da büyük adaletsizlikler söz konusudur. Gecikmiş adalet, sizce ''adalet'' midir?..
Parlamentoya giren PKK karşısında, bakalım AK Parti kurmayları, ''düz ovada'' siyasete soyunanlara karşı nasıl bir tavır takınacak, ''milli'' veya ''küresel'' bir siyaset mi uygulayacaktır?..
denka [ 2007/07/25 11:37 ]
sayın hocam alınan bu büyük başarılara rağmen akp türkiyenin partisidir diyemem türk seçmeni gerçekten akıllı ve ortamı iyi değerlendiren bir toplumdur bu ülkede AP ler Anaplar DYP ler hatta rahmetli Ecevitin CHP side öneli başarılar elde etti ama asla köklü olamadılar bir gün siyaset arenasından çekildiler bu açıdan bakarsak AKP de ömürlüdür fakat yapılan onca yanlışa rağmen seçim başarısı bu yanlışları örtmesin
altından kalkmak bir gün imkansız olabilir.Tedbirli olmak ve zamanı değerlendirmek lazım

adviser [ 2007/07/24 16:15 ]
sayın hocamın güzel tespitlerine aynen katıldığımı belirtmek isterim. Son yıllarda türkiye'de siyasi güven ve istikrarın sağlanması adına AK partinin ortaya koyduğu başarı ve ulusal birliği sağlama faaliyetlerini desteklemenin bir zorunluluk olduğunu düşünüyorum. halk bunu gördü ve desteğini de esirgemedi zaten. seçim öncesi sırf ak partinin önünü kesme adına bazı plansız ve projesiz siyasi birlikteliklerin, karalama kampanyalarının yapılması halkı rahatsız etmiş olmalı ki halk bu tür oyunlara pirim vermedi ve ak partinin devamını uygun gördü. bu süreç içerisinde sol muhalefetten daha fazla muhalefeti marifet sayanlar, cennet ve cehenneme bilet kesmeyi yıllardır alışkanlık haline getirip oyları bölmekten başka bir faydası olmayan siyasi partiler de hüsrana uğradı ve halktan bir kez daha tokat yemiş oldular. BBP her ne kadar insafsız söylemlerde bulunmayıp muhalefet adabını aşmamış olsa da sayın hocamın dile getirdiği gibi en azından kendi söylemlerini icra eden ak partiye destek verip bu parti lehine seçimden çekilebilirdi diye düşünüyorum. çünkü ak partinin önünü kesmeye yönelik büyük hesapların yapıldığı bu seçim döneminde birçok anlamsız birleşmelerin gerçekleşmesi ak parti adına da muhtemel birlikteliği sağlamalıydı en azından. umarım bundan sonraki süreç daha mantıklı işler ve bu ülkeye hizmet etmek isteyen kişilere daha fazla destek sağlanır.
Türkiye ve türk insanı herşeyin en güzeline layıktır. bu millet tarih boyunca zelil olmamıştır ve kendi dinamikleriyle daha nice başarılara imza atacaktır inşAllah. yeter ki birlikteliğimiz sağlansın ve bölücü örgütlere fırsat verilmesin. ne diyelim yolun açık türkiye, yola devam...
bünyamin [ 2007/07/24 11:59 ]
Değerli hocam siz BÜYÜK BİRLİK HAREKETİ'nin pilot kabininde yer aldınız. neden Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz.şeklinde ifade edilen Türkiye dokusunu sizde mi iyi okuyamadınız.Pilot kabininde oturduğunuz dönem herhalde oturan reislik yaptınız oysa biz sizi koşan reis olrak tanıyorduk.BBP Türkiyeye kucak açamamışsa sizde sorumlusunuz.Siz şimdi birleşmenin bu seçimle ismi malum partide olduğunu söylüyorsunuz.Sizdemi Büyük Türk milleti gibi haklı yı sevip güçlüyü mü tutmaya başladınız.Bizi büyük birlik hareketini sevdiren sizler şimdi bayrakları neden indiriyorsunuz. hani hedef ya feda olmak yok olmaktı yada fedai olup var etmek ti.SAYGILAR
bünyamin [ 2007/07/24 11:57 ]
Değerli hocam siz BÜYÜK BİRLİK HAREKETİ'nin pilot kabininde yer aldınız. neden Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz.şeklinde ifade edilen Türkiye dokusunu sizde mi iyi okuyamadınız.Pilot kabininde oturduğunuz dönem herhalde oturan reislik yaptınız oysa biz sizi koşan reis olrak tanıyorduk.BBP Türkiyeye kucak açamamışsa sizde sorumlusunuz.Siz şimdi birleşmenin bu seçimle ismi malum partide olduğunu söylüyorsunuz.Sizdemi Büyük Türk milleti gibi haklı yı sevip güçlüyü mü tutmaya başladınız.Bizi büyük birlik hareketini sevdiren sizler şimdi bayrakları neden indiriyorsunuz. hani hedef ya feda olmak yok olmaktı yada fedai olup var etmek ti.SAYGILAR
LOGOS [ 2007/07/24 11:44 ]
Gökmenoğlunun yazısı, aslında hemen her seçim sonrasında gündeme gelen değer ve dünya görüşü birliğinin tesisine yönelik tartışmaların yeniden fakat çok daha güçlü bir dille ifadesini ortaya koymaktadır. Yazısında dile getirdiklerini bir bütün olarak okumaya çalıştığımızda, vurgulamak istediğini tespit etmek zor olmayacaktır. Kendi ifadesiyle BBP'yi iyi tanıyan birisi olarak Tekin hoca, BBP mefküresinin AKP'de artık gerçekleştiğini, binaen aleyh ayrılık-gayrılığın artık anlamsız olduğunu, sayın Yazıcıoğlunun bundan sonrası için omuzomuza fakat aynı kulvarda yarışması gerektiğini ima ettiğini sanırım söyleyebiliriz. Şahsen bu noktadaki fikirlerine katılıyorum ve aynı değerleri paylaşanların aralarındaki hayati olmayan farklılıklara rağmen birarada çok daha olumlu sonuçlara kesin olarak ulaşabileceklerine inanıyorum. Umuyorum ki, BBP'lilerin geri kalanı da aynı noktaya yaklaşarak bütünlüğü tamamlamada aynı yürekliliği gösterecektir. Bu arada adem rumuzuyla yorum yazan arkadaşın AKP ile ilgili söylediklerinin tashihe ihtiyacı olduğunu da hatırlatmak isterim. Muhalefedin dilinden değil, yaşayan halkın gerçeklerinden hareket etmelidir. Kaldı ki, münferit olaylar olsa bile, bunların asla bir dünya görüşüne teşmil edilemeyeceği de bilinmelidir. Selam ile...
Ercan [ 2007/07/24 06:10 ]
harika bir yazı. Seçimi çok ince noktalardan değerlendirmişsiniz.
adem [ 2007/07/23 19:24 ]
AKP'nin son seçimlerdeki başarısını ''Vahdet ve Tehvid'' olarak niteliyorsunuz bu görüşünüze katılamamakla birlikte saygı duyuyorum.Yalnız bu ''Vahdet ve Tehvid'' gerçekleşmesinde ilmi siyaset kurallarının hangi şartlarda çalıştığını,AKP'nin elindeki iktidar gücüyle birlikte, umudunu yardım torbalarına bağlamış halkı nasıl etkilediğini, yıllardır ustalıkla becerdiği dini konulardaki istismarına bu seçimde de devam edip etmediğini açık yüreklilikle yazarsanız sevinirim.Bunları niçin mi merak ediyorum? Öncelikle bu satırların yazarının bir İmam Hatip mezunu olduğunu bilmenizi isterim.Amacım birilerinin başarısını karalamak değil.Gönül isterdiki bu başarının AB'ye ve ABD'ye verilen sözlerin gerçekleşmesi için saefedilen emeğin en azından %10'u kadarı olsun tabana verilen sözlerin gerçekleşmesi ile olsaydı.
[ 2007/07/23 19:23 ]
AKP'nin son seçimlerdeki başarısını ''Vahdet ve Tehvid'' olarak niteliyorsunuz bu görüşünüze katılamamakla birlikte saygı duyuyorum.Yalnız bu ''Vahdet ve Tehvid'' gerçekleşmesinde ilmi siyaset kurallarının hangi şartlarda çalıştığını,AKP'nin elindeki iktidar gücüyle birlikte, umudunu yardım torbalarına bağlamış halkı nasıl etkilediğini, yıllardır ustalıkla becerdiği dini konulardaki istismarına bu seçimde de devam edip etmediğini açık yüreklilikle yazarsanız sevinirim.Bunları niçin mi merak ediyorum? Öncelikle bu satırların yazarının bir İmam Hatip mezunu olduğunu bilmenizi isterim.Amacım birilerinin başarısını karalamak değil.Gönül isterdiki bu başarının AB'ye ve ABD'ye verilen sözlerin gerçekleşmesi için saefedilen emeğin en azından %10'u kadarı olsun tabana verilen sözlerin gerçekleşmesi ile olsaydı.

 


Yazarın Tüm Yazıları
 2007.07.23 -  Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
 2007.07.19 -  Zamane gençliği
 2007.07.06 -  Bereketli, Hareketli, Heyecanlı Temmuz
 2007.06.14 -  Bir Kazan Kaynar Su
 2007.06.05 -  Şimdi de Millet Konuşacak
 2007.05.30 -  Sınavlar ve öğrencilerin geleceği
 2007.05.22 -  Oy Kullanmayacağım!.. Ta ki…
 2007.05.15 -  Arşivini Silen- Suçundan Kaçan Anket Kurumları
 2007.05.07 -  Mumcu ve bir Temel fıkrası
 2007.05.02 -  İktidarı Vaftiz Ettiler
 2007.04.25 -  HAYIRLI OLSUN
 2007.04.17 -  BBP Ne Yaparsa, Ne Yapar?
 2007.04.10 -  Hukuksuz Siyaset
 2007.04.03 -  Halimiz ve Kutlu Doğum
 2007.03.28 -  Bugünkü Konya
 2007.03.20 -  Konyalı-Kastamonulu Çanakkale’de Şehadet Arkadaşı
 2007.03.13 -  Tescilli Konyalı
 2007.03.06 -  Yeni Vatan-ı Aslî Konya
 2007.02.27 -  Her Ay Konya-Ankara (Konya'da çeyrek asır 3)
 2007.02.20 -  Ankara'daki Konya (Konya’da Çeyrek Asır 2)
 2007.02.13 -  KONYA’DA ÇEYREK ASIR (I)
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Çokeşliliğe “hayır” mı diyorsunuz?
Mert Aslan
Otur oturduğun yerde
Memduh Nihat Ada
Davos Krizi; Erdoğan milat attı, Perez yavuz hırsız.
Taner Aydın
Affan Dede'ye para saydım
Mustafa Azılıoğlu
Boya boya çek
Huriye Karnap
Her ıslanan anlamaz!
Semra Hoyraz
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Davos ve sonrası…
Dr.Ali Can
Anlatma Sanatı
Alev Ayyıldız
Yapboz
Nadide Ü.Altıparmak
Göçmen Kuştu Kalbim
Hakan Bahçeci
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com