Öğretmenlerden bahsediyorum. Ucuz bilgisayar vaadi aslında heyecanlandırmıştı öğretmenleri. Fakat rakamların ortaya çıkmasıyla birlikte yine hayal kırıklığı kapladı pek çoğunun yüzünü.
Bir defa ortaya çıkan rakamların pekte avantajlı olduğunu söylemek mümkün değil.
Ne yalan söyleyeyim kampanya duyurulduğunda ve bir bilgisayarın yaklaşık KDV’yi de eklersek 1000 dolar civarında öğretmenlere verileceğini düşünmüştüm. Tabi beklentim bu miktarın vadelendirilmesiydi. Fakat gördük ki öğretmenler bir bankanın kucağına itildi. Bunu bankanın kredi kullanmak için koyduğu; kredi kartı alma koşulundan anlayabiliyoruz. Sonuçta bir bilgisayarı 48 YTL taksitle alabiliyorsunuz ama vadenin uzunluğunu düşünürsek ortaya çıkan rakam yaklaşık 2.500 YTL’ yi buluyor. Birde bilgisayarların yeniden üretileceği cabası. Yani ne çıkacak karşınıza bilmiyorsunuz. Malzeme kaçıncı sınıf ve piyasadakilerle kıyaslanacak ölçüde kaliteli mi? Bunların hepsi soru işareti.
Neyse bana sorarsanız değmez. Diz üstü bilgisayarları yenilemek pek mümkün değil. Bu paraya diz üstü alacağınıza 50 YTL’ye yakın taksitlerle çok daha ucuza bir masa üstü alabilirsiniz. Hem daha kullanışlı hem de dilediğiniz zaman yenilenebilir. Üstelik bu gün iyi bir pc 800 doları geçmez.
**********************************************************************************************
RTÜK fayda etmiyor.
Biliyorsunuz çok izlenen bazı dizilerin reklam araları vatandaşı canından bezdirince RTÜK kanallara uyarılar göndermiş ve reklam süreleri kısalmıştı.
Fakat bu kısalığın çok uzun sürmediğini gördük. Çünkü bu demokrasi neme nem bir şeyse vatandaşın aleyhine de olsa, bir takım çareler üretmenin ardı arkası kesilmiyordu. Nitekim yine böyle oldu ve dizi aralarına alınan reklam kuşakları kısaltıldı zararlı vatandaş oldu.
Zira uyanık kanallar harika bir yöntem keşfetti. Reklam jeneriği girdikten sonra bu bir reklamdır notlu uzun reklamlar ve dizi sponsorlarının da adeta bir dakikayı bulan reklamlarıyla birlikte dizi fragmanlarının da yayınlanmasıyla bir ara neredeyse 15 dakikayı bulur oldu.
Sonuçta iki dakika reklam öncesi reklam, 7 dakika reklam kuşağı, 4 dakika reklam kuşağı sonrası reklam ve fragman; oldu size 13 dakika reklam.
Hakikaten çare tükenmiyor.
************************************************************************************************
Meram Belediyespor Birinci Lige çıkacak
Geçen hafta sayın Tuzcuoğluyla birlikte Meram Belediyespor erkek voleybol takımının Antalya DSİ ile yaptığı karşılaşmayı izledim.
Sayın Başkanı ve ekibini kutluyorum gerçekten harika bir takım kurmuşlar. Rakibi çok kolay geçtiler.
Sanırım bu disiplin ve istikrar içersinde birinci lige de çıkacaklardır.
Kim üzerine alınır bilmiyorum ama bence böyle bir durumda Konyaspor’a bağlamak gerekli voleybol takımını da. Bir zamanlar basketbol takımının dikkatleri üzerine çektiğini ve Konya ismini sık sık gündeme getirdiğini unutmadım ben. Yine voleybolunda aynı işlevi göreceğine inanıyorum. Tabi bunun yanında temennim basketbolde de yine birinci ligde temsil edilmemiz. Ama yine birilerinin elini taşın altına sokması zorunluluğu var.