Gazeteci soruyor “Efendim, şehir bir anda değişmez dediniz; ama 100 günde faaliyete geçirilen Mevlana Kültür Merkezi var. Bu önemli bir hizmet değil mi sizce?
Eski belediye başkanı Mustafa Özkafa cevap veriyor. “Mevlana Kültür Merkezi fevkalade önemli bir hizmet. Ama kültür merkezi mevcut belediyenin değil, bizim eserimiz. Bizim dönemimizde arsası alındı, projesi çizildi, kaba inşaatı tamamlandı. Yani kültür merkezinin yüzde 80’i yine bizim belediye başkanlığımız döneminde tamamlandı. Hatta Sayın Başbakan Mevlana Kültür Merkezi’nde, yine bizim dönemimizde Mevlana ihtifallerine katıldı. Şimdi nasıl 100 günde biz yaptık dersiniz?
Bu gazete yaygın basın olarak tabir edilen bir pozisyonda olsaydı diyecektim ki eski belediye başkanı şehir dışı bir politik hesapla bir yerleri etkilemeye çalışıyor.Ama röportajı yapan gazete Konya’mızın bir gazetesi. Öyle anlaşılıyor ki mesaj da Konya ya ve Konyalı vatandaşlara yönelik. O zaman paylaşılamayan eseri şöyle bir inceleyelim. 43,44,45,46,47,48,49, 50, 51, 52,53,54,55,56 ve 57. hükümetler gelip geçti.54.hükümet döneminde Karatay Belediyesi MKM’yi devraldı.Çivi üstüne çivi çakılmadan 55.hükümet devir işlemini iptal ederek bakanlığın bünyesine aldı. 56,57 hatta 58.hükümet döneminde dahi önemli bir gelişme kaydedilmemişken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ziyaretinde Mevlana’nın pota altlarından kurtarılması talimatı çıktı.Vali ve ilgili bürokratlar işin takibini üstlendiler.İlgili müteahhit sadece ama sadece sema alanını aralık ayına yetiştirdi. Kül yutmaz anlayışıyla trilyon trilyon para gönderdiği MKM yi gündüz gezen başbakan baktı ki daha onlarca trilyon isteniyor.Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i çağırarak “Tahir Bey buranın halihazır durumunu çıkartalım ve size devredelim ” dedi.Bayındırlık durum tespiti yaptı ve %35 inşaat alanı mevcuduyla teslim etti. Tahir Akyürek devir işleminde göz açıklık da yaparak üste hem para , hem de değeri MKM’den 10 kat daha fazla eden arsalar aldı. 100 gün sonra da Kompleksin tamamını bitirip Konya’nın kültür alanındaki en büyük eksiğini giderdi.Şimdi soralım siz bu işin nerelerinde bulundunuz da biz bilmiyoruz?.Sayın Özkafa uzun bir suskunluktan sonra siyaset arenasında yeniden yer alacaksa,Saadet Partisine Genel başkan olma gayret ve çalışması yapacaksa bunun yolunun Mevlana Kültür Merkezinden geçmeyeceğini bilmesi gerekir.Çünkü Mevlana Kültür Merkezi’nin yapımını dününü,bugününü hem Konyalı bilir hem de 70 milyona yakın ülkeli bilir.Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış bir ismin Mevlana Kültür Merkezi odaklı konu üzerine polemik yaşaması uygun değil.