Hayatın kendisinin ekranlarda olması beni hep heyecanlandırmıştır. Doğal olanı severim. Toplumun sevdiğini de bilirim. Onun içindir ki artık tv ekranlarında programlarda her şey ekran arkasında olmuyor. Koca koca haber kanallarına bakarsanız arka planda esneyen muhabirleri görmeniz bile mümkün. Bu yeni trendi patronların, kanalın içinde neler olup bittiğini anlamak için keşfettiğini düşünmeye başladım. Zaman zaman falsolu da yakalansalar, arka plandaki çalışanların seren camını görmeleri açısından önemli bir buluş.
Ekran arkasında olanları da, önünde gerçekleşen hataları da izlemenin insana verdiği başka bir haz vardır. Komik olur o tür olaylar. İlgi çeker. Yalnız yukarıda da bahsettiğim gibi, artık ne var ne yok ekranın içinde olduğu için kimsenin arkasını seyretmeye ihtiyacı kalması. Gaflar, kavgalar, yalanlar, küfürler hepsi gözümüzün içine sokuluyor. Birkaç tanesini geçtiğimiz gün okuyucularımdan birisinin gönderdiği mail de gördüm. Okudukça nasıl güldümse? Başıma hayli adam toplandı. Aklımda çok kalmadı ama birkaç tanesini hatırlatabilirim.
İlk kurbanımız Ece Erken. Kader isimli şarkıcıyı konuk ediyor. Konuğunu anons ettiğinde fonda bangır bangır bagıran şarkı “kahpe kader.” Bide kendisinin şarkıya eşlik ettiğini düşünürseniz, Kader isimli kızcağızın halini düşünebilirsiniz.
Sonra Telegol programında konuklardan birisinin diğer konuk Turgay Şeren’e “Turgay abi çıksa bundan iyi oynar” demesi üzerine Turgay abisinin verdiği cevap “yok ebenin” diye başlayıp devam ediyor ki, akıllara zarar.
Erman Hoca’nın artık sayılarını saymanın bile mümkün olmayacak kadar ciddi gaf portföyünü buraya alamayacağım. Ancak en son Ümit Karan’a söyledi düğün ve gol meselesi her halde herkese yuh dedirtmiştir.
Bunlar gaflar. Birde çok güldüren ve zeki bakış açıları vardır ki zaman zaman gözüme takıldığında aklımın bir yerine hep not ederim. Mesela bir Fenerbahçe – Galatasaray maçından önce Ömer Çavuşoğlu’na muhabir malzeme çıkacağını bildiği için “ ağabey maç ne olur” sorusuna Çavuşoğlu’nun verdiği harika cevabı asla unutmam. Soru karşısında Çavuşoğlu “futbol üç ihtimalli bilirsiniz, bu maçta üç ihtimal var. Bir – sıfır, iki – sıfır, üç sıfır demesi üzerine kahkahayı patlatmıştım.
Ömer ağabey beni yine kahkahaya boğdu bu hafta. CNN Türk'te yayınlanan Futbol Mania'da ilginç bir konuşmalara şahit oldum. Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden ve Akşam gazetesi yazarı Ömer Çavuşoğlu canlı yayınlanan programda spor kamuoyunun gündemine oturacak bir söz sarf etti. Nobre'nin ceza sahası içinde Malatyasporlu futbolcu tarafından düşürülmesine 'penaltı diyen' Çavuşoğlu'na Aziz Üstel ve Faik Gürses karşı çıktı.
İtirazlara sinirlenen Çavuşoğlu, ''Malatyasporlu futbolcunun ayağının Nobre'ye değmediğini söyleyen Müslüman değildir'' şeklindeki sözleri stüdyoda bulunanları şok ederken beni ise gülmekten mahvetti.
Aziz Üstel Galatasayarlıdır Lokman Koyuncuoğlu gibi. Kendisi hemen ''Elhamdülillah müslümanım'' diyerek Çavuşoğlu'na cevap verdi. Program sunucusu Cem Özdemir ise ''böyle şeylere gerek yok'' diyerek Çavuşoğlu'na tepki gösterdi.
Yazarken bile gülüyorum. Yahu Galatasaraylılar kızacak ama Çavuşoğlu’nun ilginç çıkışlarını aslında seviyorum. Bir zamanda kendisi Galatasaray bayrağından yumruğunu geçirerek poz vermiş ve millet yine ayağa kalkmıştı.
Bilmiyorum bilerek mi yapıyorlar, yoksa kendiliğinden mi gelişiyor ama birilerinin sokaktaki tavır ve ağzını ekrana taşıdığı ve bizim de ayıla bayıla izlediğimiz kesin.
Köşe Yazısı Hakkındaki Yorumlarınız
( Toplam 1 yorum
yapılmış )