:. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Sarısını yitirdi Fener  
Mustafa Kara   ( mustafakaraa@gmail.com  )



Evde, işte, otobüste, parkta, havuzda, havada, karada, denizde… Coğrafyamızın her yerinde ama her yerinde aynı sorunun cevabını arıyoruz: Şampiyon kim olacak?

Aslında sorunun doğru cevabını hafta sonunda öğreneceğimizi ve cevap arama çalışmalarımızın boş çabalar olduğunu biliyoruz. Ancak aramaktan vazgeçmiyoruz.
Hepimizin gönlünde bir “aslan” yatıyor.
Futboldan mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışanlar bile heyecana dâhil oluyor ve iki takımdan herhangi birisini, hiç olmazsa ismi kulağına daha hoş gelen takımı, tercih ederek onun şampiyonluğa ulaşmasını istiyor.
Tabiî ki bunun sosyolojik ve duygusal nedenleri var.

Fenerbahçe ile Galatasaray’ın ligin ilk yarısı bitmeden diğer takımlarla arayı açmaları ve şampiyonluk yarışında baş başa kalmaları, sadece bu sezona özel olmayan ancak dillendirilmeyen bazı duyguları ortaya çıkardı.
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören bile Galatasaray’ın şampiyonluğunu istediğini açık açık ifade etti.

Koskoca Beşiktaş’ın başkanı kendi takımını bırakıp Galatasaraylı mı oldu? Elbette hayır. Galatasaray’dan kendi takımına herhangi bir menfaat sağlamak için mi bu isteğini dile getirdi? Hayır… Çünkü Beşiktaş’ın böyle bir şeye ihtiyacı yok.
Peki neden Demirören’in ağzından bu istek çıktı. Bana göre tek neden Fenerbahçe antipatisi…

Fenerbahçe antipatisi sadece Beşiktaşlılar da mı var? Ona da “hayır”

Türkiye'de en fazla taraftara sahip takımlardan Fenerbahçe, şimdi anketlerin en sevilmeyen takımı… Niye mi?

Sarısını yitirdi Fener…

Lacivert’inin yanına koyduğu “sarı” renginin toplumsal yaşamı ve birlikte çalışmayı yansıtan anlamından yoksunlaştı; inceliğinden uzaklaştı; sevgisizleşti. Makyavelist bir anlayışla ''amaca ulaşmak için her yol (araç) mubahtır'' anlayışına büründü. Tüm Anadolu’yu kendisine düşman etti. Bu durum sadece Fenerbahçe yönetiminin kendilerini yükseklerde gören, diğer camialara tepeden bakan, hatta onları aşağılayan söylem ve icraatlarıyla oluşmadı.

Yaygın basının Fenerli yazarlarıyla birlikte Fenerbahçeli yerel kalemler de Aziz Yıldırım’ın havasına kapıldı.
Fenerbahçe camiasının yerel aktörleri ait oldukları ve hitap ettikleri şehrin takımı ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlarda yaşanan ve sonucu etkileyen bariz hakem hatalarını deşifre etmek ve bunun üzerinde durmak yerine kendi kentlerinin takımlarına saldırdı.
Anelka’nın elle attığı, Konyaspor’un kimyasını bozan ve x-lacivertli takımdan 3 puan alınmasını engelleyen gole Konyalı(!) bir köşe yazarının televizyon kanalından getirdiği yorum hala kulaklarımda… Şöyle diyor:
“Efendim olabilir, hakem görmeyebilir, sorun orada değil, Konyaspor’da… Sen nasıl 2-0 galibiyetten sonra 4-2 mağlup olursun”
Adam Konya’dan ekmek yiyor söylediği şeye bakın. Sayıları da az değil. Böyle Konyalılarla aynı şehirde yaşamak ister misiniz?
Fenerbahçe’nin Konyaspor karşısındaki tartışmalı galibiyetine Konyalı (!) bir köşe yazarından getirilen yorum maalesef bu…
Fenerbahçeli olduğunu bildiğim bu yazarın zihninde, elden giden bir maçtan X-lacivertli takımın hanesine yazılan 3 puanın sevincinin olduğu mimiklerinden bile hissedilebilir.

Şimdi Konya sokaklarına çıkın ve Konyasporlulara sorun. Acaba hangi takımın şampiyon olmasını istiyorlar. Cevap büyük çoğunlukla Galatasaray olacaktır. Çünkü;

Sarısını yitirdi Fener… Yönetimiyle, köşe yazarıyla sarısını yitirdi Fener. Takımlarına da taraftarlarına da yazık ettiler…

Köşe Yazısı Hakkındaki Yorumlarınız ( Toplam 12 yorum yapılmış )

Kemal [ 2008/01/26 14:23 ]
Ben Şampiyonluk konusunda takımların şanslarını eşit görüyorum. Ama Fenerbahçe 3 büyüklerle oynadığı konsantrasyonla diğer maçlarıda oynarsa Şampiyonluk ipini göğüsler gibi geliyor. Çünkü çok kaliteli bi kadroya sahipler. Ve bence artık FB antipatiside kalmadı çünkü avrupada bu sezon ki başarısı küçümsenecek bir başarı değil umarım Galatasarayda UEFAda başarılı olur. Ülke puanımız artar böylelikle. Yunanistan portekiz belçika hollanda liglerinden daha kaliteli bir ligimiz var. umarım onlardan fazla takım göndeririz avrupaya..
NOT ar ALL [ 2008/01/11 13:57 ]
DİKKATE DEĞER AMA TARAFLI
ccccc [ 2006/05/24 11:13 ]
yoldaş bu yazı hiç olmamış bence...yani bu kadar da olmaz dedik.
[ 2006/05/22 17:06 ]
Sayin Mustafa bey yazilarinizin hepsini buyuk bir dikkatle okudum. kimse anasinin karnindan yazar olarak dogmuyor. elbetteki her insan hata yapabilir sende bir insanoglu olduguna gore sende hatalar yapacaksin. ama senin yazdiklarindan cok daha iyilerini yazabilecegini biliyor ve basarilarinin devamini diliyorum .
fatma [ 2006/05/19 14:54 ]
yazınız ne yazık ki olumsuz eleştirilere maruz kalmış bence iyi bir yazı, doğruları kaleme almışsınız. ben beşiktaşlıyım feneri sevmem galatasarayın şampiyon olmasını istiyordum öyle oldu iyi de oldu bjk li olarak galatasaylıları kutluyorum. her zaman ciddi konulara yazmaya gerek yok böyle yazılarda yazılabilir beğenen beğenir isteyende eleştirebilir yazınızdan mutlaka memnun kalanda vardır. farklı konularda da yazılarınızı bekliyoruz selametle...
cimbomlu [ 2006/05/12 09:32 ]
Helal sana kardeşim yazki gerçekleri herkez öğrensin.
Vatandaş [ 2006/05/11 22:59 ]
Keşke spor olayına hiç girmeseydin kardeş. Bu işler sana bana göre değil. Ülkedeki aksaklıklar hakkınd bir yazı yazsan inan 2 tane yorum gelmez ama futbol hakkında fıkra bile yazsan insanlar hemen yoruma başlar. İşte bizi muasır medeniyetten uzaklaştıran bu. Vatandaşlarımızın kanını emen onlarca kan emiciye bir allahın kulu laf etmez ama takımına biri laf ettiği zaman aslan kesiliriz. Vah benim toplumum vah
sporcu [ 2006/05/11 20:04 ]
çok yanlış çok, galatasaray taraftarısınız ve fenerbahçeyi böylesine haksız eleştiriyorunuz. fenerbahçe çoktaaannn eçti sizi her alanda. fi tarihinde aldığınız uefa kupasını hala konuşursunuz. ayıp bu eletiriler.. bu köşeyi hak etmiyorsunuz!!!
Kemal [ 2006/05/11 17:54 ]
Sizin yerinize yorum yazan Selman Bey i görmek isterim doğrusu..çok daha iyi taşır bu köşeyi sanki ...En sarısından günler yakındır :-) sayın gjk li köşeyazarı
PyRo_34 [ 2006/05/10 10:58 ]
Fenerbahçenin 4-2 kazandığı maçta kimse Konyaspor'u suçlamayacak mı yani? Anelka'nın faul yaparak attığı golden sonra Konyaspor hâlâ 2-1 öndeydi, Yani sırf hakemi suçlamak yanlış bence, Konyasporlu futbolcuların soğukkanlı olup maçı ez azından beraberlikle bitirmeleri gerekirdi. Ben bir Beşiktaşlı olarak bu yıl 5b'nin şampiyon olacağından eminim. 6saraylılar hiç beklenti içine girmesinler :D
selman [ 2006/05/09 19:06 ]
duygusal olarak olayları yorumlayan, kendi lehine görmediği birtakım olaylar karşısında sadece ve sadece acizlikten karalama çalışmasına balıklama atlayan yazarlardan nefret ederim.Mustafa Bey siz neden bu yazarlar kervanına katıldınız.Siz bir Galatasaray fanatiği olarak bu olayı ele almışsınız yadırgadım doğrusu.Sizin Konyasporlu olduğunuza da inanmıyorum açıkçası.Konya o malum maçta fener değil de galatasaray takımı ile mücadele etseydi bu söylediklerinizin arkasında olmaz sadece fanatikçe (Konyalı olduğunuzu unutarak) galatasarayı desteklerdiniz.Lütfen adil olalım, tarafsız olalım,gazeteci olalım, köşe yazarı olalım.Belki sizi şaşırtabilir ama bende bir Beşiktaş taraftarıyım.Yazarlık yaşamınızda (Spor yazarlığı hariç) Muvaffakiyetler dilerim.
Cimbomm [ 2006/05/09 17:14 ]
Yazdıklarınızın tümüne katılıyorum... Bir Galatasaraylı olarak duygularımızın bu kadar güzel olarak yansıttığınız için çok teşekkür ederim... Başarılar...

 


Yazarın Tüm Yazıları
 2007.01.29 -  2 önemli konu
 2006.11.27 -  Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
 2006.10.16 -  Birinci tehdit
 2006.09.04 -  Konya’nın Meydanı neresi?
 2006.08.12 -  Ortadoğu’ya Londra’dan bakmak
 2006.07.06 -  Joan Baez'de gelsin
 2006.06.05 -  Sosyal Demokratlar nereye koşuyor?
 2006.05.09 -  Sarısını yitirdi Fener
 2006.04.07 -  "Kudret” Meselesi
 2006.03.14 -  Akif’in Oğlu
 2006.02.28 -  28 Şubat’la Yüzleşmek
 2006.02.14 -  Cemal Kutay ve Tarihçilerimiz
 2006.01.31 -  Üsküdar Vakası ve İlahiyatçılar
 2006.01.24 -  Kaybedilen ne? Futbol mu seçim mi?
 2006.01.18 -  Türkiye tarihin neresinde?
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Çokeşliliğe “hayır” mı diyorsunuz?
Mert Aslan
Otur oturduğun yerde
Memduh Nihat Ada
Davos Krizi; Erdoğan milat attı, Perez yavuz hırsız.
Taner Aydın
Affan Dede'ye para saydım
Mustafa Azılıoğlu
Boya boya çek
Huriye Karnap
Her ıslanan anlamaz!
Semra Hoyraz
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Davos ve sonrası…
Dr.Ali Can
Anlatma Sanatı
Alev Ayyıldız
Yapboz
Nadide Ü.Altıparmak
Göçmen Kuştu Kalbim
Hakan Bahçeci
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com