Tüm hayatım boyunca gıpta ederek saygı duyduğum hekimlik mesleğinin erdemi herkesin malumudur. Hekimlerin varlığı, kadri kıymeti, yokluğunda daha çok ortaya çıkar. Hekimlik aslında bir meslek değildir. Hekimlik” İnsanlıktır”. Birçok hekim var ki, onları unutmak asla mümkün değildir. İnsan sağlığının idamesinde her türlü olumsuzluklara rağmen cansiperane görev yapan hekimlerimizin haklarını ödeyemeyiz. Ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum.
Benim çocukluk hayatımın kareleri içinde benim ilçemde görev yapan Ermenekli Bir Doktor Osman Sami Yaldız vardı. Memleketimde bir çeyrek yüzyıl İnsanlara sağlık hizmeti verdi. Sanırım oğlu da şu an bir yerde hekim. Oğlu da bizden sanıyorum bir sınıf üstte idi. Memlekete hizmet etmiş insanları unutmamak lazım. Onların anılarını yaşatmak gerekir. Şu anda aktif hekimlik mesleğini tüm tecrübe ve donanımı ile Konyalılara sunan Seyit Ortapişirici’yi unutmadan geçmek olur mu? Memleketimde unutulmaz hizmetler vermiş ender şahsiyetlerden bir kaçıdır Seyit Abi. Her iki değerli hekimimizin de bizim ailemize sayısız emeği geçmiştir. Kendilerine şükran borçluyuz.
İlçelerde hangi birim, hangi ünite olursa olsun, bulundukları yerde tıbbın gereklerini yapan hekimlerin tecrübe ve bilgi birikimleri ile donanımları birçok kriterle birlikte takip ettikleri hasta sayısı ile de ölçülebilir. Karapınar Devlet Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Dr. Ali Gençoğlu hem ilçe insanımız için hem de üst kademe sağlık hastaneleri, birimleri için birer nimettir.
Yılların tecrübesi ile bir bakışta insanlar hakkında doğru kanaat sahibi olan Babam’ın Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hastanesi Üroloji Uzmanı Doktor Kadir Karabacak için söylediği şu sözler gerçekten anlamlıdır.”.. Oğlum! Doktor muayene ettiği hastasını bir daha ki gelişinde asla unutmaz. Muayenehanesinde sıra bekleyen hasta sayısı hekimin kendisi hakkında kanaat sahibi yapar.”Gerçekten İlçemizin hekim kaynağı olan Karabacak ailesi evlatları Kadir hakkında ne kadar övünseler azdır. Hem hekimlik hem de insanlık misyonunu Babası Emekli Öğretmen Sıtkı Karabacak Hocam yetiştirdiği tüm ögrencilerde olduğu gibi iyi vermiş.
Bütün bunları anlatmakla geleceğim nokta şudur;
Hekimlik dediğim gibi bir meslek değil bir misyondur. İnsanlık gereğinin bir ifasıdır.
Zaman zaman İl merkezlerindeki Hastanelere yolumuz düşüyor.
Oradaki insan seli kalabalık hastalara ayrılan zaman dahil hepsi değerlendirildiğinde ortaya çıkan yığılmaları nasıl önlemek gerekir?
Aile Hekimliği bu yığılmaların önüne geçebilir.
Vaktiyle Doktor Osman Sami Yaldız’ın Bizim ilçenin tüm çoluğunu çocuğunu tanıyacak kadar uzun süre ilçede kalması ile aslında aile hekimliğinin bir prototipi idi. Değerli büyüğüm İlimizin ender nükleer tıp hekimlerinden Doktor Nuri Ahmet Sezer’in de aileden akrabasıdır.
Doktor Anıl Serin Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi ve benim saygı duyduğum ne zaman tıbbi danışmanlık ihtiyacım olsa gece gündüz aradığım çok değerli birkaç hekim arkadaşımdan biridir.
Onun İnanıyorum ki gelecekte Türk Sağlık Sistemi içinde daha üst düzeyde memlekete hizmet edeceğinden hiç kuşkum yoktur. Aile Hekimliği uygulaması ne kadar artarsa, Birinci basamak sağlık hizmeti sunan kurumlar insan ve teknoloji açısından ne kadar çok donanıma sahip olursa Tıp Fakültesi ve Numune deki hasta insan yığılmaları önlenir. Ben buradan tüm sağlık çalışanlarına idareci ve hekimlerine sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Allah’tan onların yokluklarını göstermemesini diliyorum.
Köşe Yazısı Hakkındaki Yorumlarınız
( Toplam 2 yorum
yapılmış )
[
2008/06/09 17:34
]
anıl bey tanıdğım en iyi doktorlardan birisi o kadar bilgili birisi ki annemin tehşiş edilemeyen hastalığını 1 günde tesbit etti annem hergün dua ediyor ona tabi bizde iyi ki varsın iyiki erğlidesin anıl bey
evet sıze katılıyorum anıl bey ı tanıyıncaya kadar bende doktorları cok farklı ınsanlar sanıyordum gercekten cok kalıtelı bılgılı oldukcada alcak gonullu bırı olarak cok sevıyoruz daha nıce anıl serın gıbı doktorlar ıstıyoruz.