:. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Düzeltiyorum, %5 + %5 = %1 
Dr.Erdinç Yücel   ( eyucel@haberkonya.com )

Geçen haftaki yazımda DYP ile ANAP’ın ittifakının tepeden inme bir karar olduğunu, yani her iki parti tabanının da böyle bir ittifakı desteklemediğini vurgulamaya çalışmıştım. Ayrıca siyasette parti evlilikleri halk tarafından onaylanmadığı için, partilerin oy kaybettiğini rakamsal olarak ifade etmiştim. ANAP’ın %5 oyuyla DYP’nin %5 oyunun birleşmesinden % 3,5’luk bir oyun elde edilebileceğini öngörmüştüm. Tabii ki Türkiye gibi ülkelerde şartlar o kadar süratli bir şekilde değişiyor ki, insan bir hafta önce yaptığı yorumlarını bir hafta sonra düzeltmek zorunda kalabiliyor. Yapacağım bu düzeltmenin sebebini sizinle paylaşmak istiyorum.
Elazığ’da kendilerine mikrofon uzatılan kişilerin ortak yorumu, Ağar’ın Meclis’te oylamaya katılmamasının yanlış olduğudur. Isparta’da da durum çok farklı değildi. Ispartalı bir vatandaşın şu yorumu Mumcu’ya açık bir sitem niteliğindeydi: “Kardeşim, Meclis’e git, Gül’ü beğenmiyorsan yine oyunu verme.” Bu yorum bile, temiz Anadolu insanının ne kadar sağduyulu bir şekilde düşündüğünü göstermektedir. Evet, Meclis’e git, beğenmiyorsan oyunu “ret” olarak kullan. Demokrasilerde her türlü fikirler milletin meclisinde konuşulur ve bütün siyasi kararlar da burada alınır. Bu ifadelerden, halkın artık kriz istemediğini, her türlü meselenin demokratik yollarla çözülmesi taraftarı olduğunu açıkça görüyoruz. Çünkü halkın çoğunluğu, bazı yüksek mevkideki insanlar gibi her ayın on beşinde maaş almıyor. Çoğu insan, piyasanın istikrarına güvenerek ekmeğini taştan çıkarıyor. DYP ve ANAP krize katkıda bulunarak antidemokratik yollara tevessül eden çevrelerin ekmeğine yağ sürmüş olmuyor mu?
Bir esnafın, “Yahu, Pazartesi 180 bin YTL ödemem var, bunu ödeyecek bir Anayasal kurum var mı?” sözü hala kulaklarımda yankılanıyor. Ben de bu söze katılarak şunu sorayım: Sayın Mumcu, Meclis’e katılmayacak olan ANAP Milletvekillerinin tüm sorumluluklarını üstleneceğini söylerken, bu tutumundan dolayı zarar gören esnafın da sorumluluklarını üstlenmeyi düşünür mü? Şayet cevap “Hayır” ise, ben de buradan şunu belirteyim ki, halk seçim zamanı bu tür partilerin sorumluluklarını üstlenmeyecektir.
Siyasetin iki çok tecrübeli liderine, siyaseti halk için yapmalarını tavsiye ediyorum. Zira toplum mühendislerinin peşinden gidenleri, hatta bir adım daha ileriye giderek “jakoben” zihniyetinin gizli ajandasına riayet edenleri halkın affetmeyeceğini hatırlatmak isterim.
Her fırsatta hukukun herkese lazım olduğunu söyleyen Sayın Ağar’a da, hukukun üstünlüğü yerine, üstünlerin hukukunu savunmanın kendisine hiç yakışmadığını belirtmek isterim. Tüm bu yorumların sonucunda geçen hafta belirttiğim kanaatimi şöyle düzeltiyorum: DYP’nin %5 oyuyla ANAP’ın %5 oyunun birleşmesinden (sandıkta) %1 çıkar. Hayırlı olsun!
Köşe Yazısı Hakkındaki Yorumlarınız ( Toplam 2 yorum yapılmış )

mustafa15 [ 2007/05/09 16:11 ]
Dün akşam Sayın Mumcu'yu dinledim bir televizyon programında, bir sürü işim olmasına rağmen. Konuştu hep... Ne söylediğini kendisi de bilmeden ve söylediklerini gerçekleştiremeyeceği kuşkusunu hissettirerekten... Sadece konuşmak için konuştu. Dürüstlükten bahsetti.
Halkımın içinde bulunduğu durumları dile getirdi hep... Türk siyasetinin içinde bulunduğu durumları... Gerçeği söylemek gerekirse ağzı iyi laf yapıyor. Hatta bir an 'acaba' demekten kendimi alamadım, bürokrasiciliğin son bulmasına ilişkin bir ümitle... Saygı duydum, 'bu adam hakkaten birşeyler biliyor galiba' dedim. Zira ben de bir Türk Vatandaşıyım ve bu ülkemin kültürünü özümsedim son hadde varana kadar... Ülkem insanının saflığını özümsedim...
Sayın Mumcuyu dinledikten sonra, aklıma geldi benim de en az onun kadar kurnaz olduğum...
Sayın Hocam burada belirttiğiniz ifadelere katılaraktan, şunu söylemek istiyorum:'Haram bu kendini kurnaz zanneden, benim halkımın duygularıyla oynayan, onların içinde bulundukları zor durumu bilerekten, onların meclisine saygı duymayıp, bir kez daha neredeyse bu milletimi çok güç bir durumun içine sokacak kadar bilinçsizce davaranan politikacılara %1'lik oy bile... Saygılarımla...''
KIRIKKALE [ 2007/05/05 17:34 ]
Sayın hocam ne istediğini ve ne dediğini bilmeyen siyasetçiler bu memlekette var olduğu sürece sizin haftalık bu yorum değişiklikleriniz daha saat başı değişikliklere kadar düşer. Adamlar iki senedir her gördükleri kameranın karşısına geçip erken seçime gidilsin diye kendilerini yırtıyorlardı. Şimdi sayın Mumcu tekrardan diyor ki seçim eylül ayında yapılsın , be Sayın Mumcu sizin iki senedir istediğiniz erken seçim sadece iki ay için miydi?? Hocam göreceksiniz bunlar bu siyasete devam ederlerse dediğiniz bu %1’i de alamayacaklar. Bence bundan sonra atacakları en güzel siyasi adım Hürparti Genel Başkanı Yaşar Okuyan gibi seçimlere katılmama kararı alıp meydanlarda başka bir siyasi partiyi desteklemektir.

 


Yazarın Tüm Yazıları
 2007.06.02 -  Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
 2007.05.24 -  Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
 2007.05.22 -  Bugün Amerika İçin Ne yaptın ?
 2007.05.16 -  Cumhurbaşkanlığı Seçimi Hariç “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”
 2007.05.10 -  Meğerse Bir Koyundan İki Post Çıkarmışlar
 2007.05.03 -  Düzeltiyorum, %5 + %5 = %1
 2007.04.26 -  Denize Düşen Saman Çöpüne Sarılır
 2007.04.16 -  Cumhurbaşkanlığı Sorununa Köklü Bir Çözüm
 2007.04.06 -  “Vefa” Sadece Bir Semtin Adı Değilmiş…
 2007.03.30 -  Size, Suyu İsraf Etmeyin Diyemem…
 2007.03.23 -  Yaşasın Orijinalite !
 2007.03.10 -  Dikkat, Jakoben Çıkabilir!
 2007.03.05 -  Kırk Yıllık Hatırın Hatırına…
 2007.02.22 -  GEL SHAKEMEYELİM BE ŞEKERİM !
 2007.02.12 -  Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olmak…
 2007.01.30 -  Aman, Kedidir Kedi…
 2007.01.23 -  Hazır Ol Cenge,Eğer İstersen Sulh-u Salâh
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Çokeşliliğe “hayır” mı diyorsunuz?
Mert Aslan
Otur oturduğun yerde
Memduh Nihat Ada
Davos Krizi; Erdoğan milat attı, Perez yavuz hırsız.
Taner Aydın
Affan Dede'ye para saydım
Mustafa Azılıoğlu
Boya boya çek
Huriye Karnap
Her ıslanan anlamaz!
Semra Hoyraz
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Davos ve sonrası…
Dr.Ali Can
Anlatma Sanatı
Alev Ayyıldız
Yapboz
Nadide Ü.Altıparmak
Göçmen Kuştu Kalbim
Hakan Bahçeci
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com